Polévka z červené čočky

Tato rychlá, snadná, ale zároveň hutná polévka skvěle zahřeje ve chladných dnech.

Recept polevka z cervene cocky

 

1 hrnek červené čočky*
cca 6 cm čerstvého kořene zázvoru
1 mrkev*
1 kostka zeleninového vývaru*
1 plechovka (400 g) kokosového mléka*
1 hrnek vařené kulatozrnné rýže natural*
mořská sůl
špetka kari koření*

Červenou čočku zalijeme v hrnci půl litrem vody, přidáme kostku zeleninového vývaru, mrkev nakrájenou na kousky a zázvor nakrájený na větší plátky. Vše přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut. Pozor, ať se čočka nerozvaří. Nyní vyndáme plátky zázvoru, přidáme kokosové mléko a polévku rozmixujeme. Nakonec přidáme uvařenou rýži, dosolíme, a pokud nám chutná vařený zázvor, přidáme i ten. Nemáme-li uvařenou rýži, nevadí. Polévka je výborná i bez ní. Špetička kari koření polévku příjemně ovoní.

TIP: Místo zeleninového vývaru v kostce můžeme přidat 1 rozpůlenou větší cibuli, 4 stroužky česneku a 1 stonek řapíkatého celeru, které před mixováním z polévky vyndáme.

* = bio

Zdroj: http://www.bionebio.cz/biorecepty/113-kokosova-polevka-se-zazvorem