Polévka minestrone

polévka M

 

2 polévkové lžíce olivového oleje,

1 střední nakrájená červená cibule,

2 střední mrkve, nakrájené na kolečka,

1 čajová lžička čerstvého rozmarýnu nebo 1/4 čajové lžičky sušeného,

pepř a sůl,

1 plechovku sekaných  loupaných rajčat BIOLINIE,

1 šálek uvařené jednozrnky BIOHARMONIE,

1 plechovka cizrny BIOLINIE,

3 stroužky prolisovaného česneku,

3/4 šálku strouhaného parmazánu na posypání,

7 šálků vývaru,

3 lžičky třtinového cukru BIHARMONIE,

citrónová šťáva,

petrželka na ozdobení

Ve větším hrnci rozehřejte olej, vložte cibuli, mrkev, rozmarýn, 1 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky pepře. Za občasného míchání orestujte, dokud cibulka nezezlátne, asi 5-8 minut. Vložte rajčata, povařte chvilku, dokud se část vody nevypaří. Přidejte uvařenou jednozrnku a cizrnu, 7 šálků vývaru a přiveďte k varu. Zmírněte plamen a vařte, dokud není zelenina měkká, asi 15 minut. Dochuťte solí, pepřem a česnek a promíchejte. Podávejte posypané parmazánem, případně pokapané olejem a ozdobené petrželkou.Výborně chutná také s rozpečeným plátkem toustového chleba s olivovým olejem.

Zdroj: www.probio.cz