Polévka minestrone s červenou pšenicí

Zeleninová polévka s červenou pšenicí

 

Doba přípravy 50-60 minut, počet porcí 4.

80 g červené pšenice NAŠE BIOFARMA,

2 lžíce extra panenského olivového oleje BIOLINIE,

12 šálků (asi 2,5 l) vody nebo vývaru,

1 větší nasekaná cibule,

1 šálek na plátky nakrájených žampionů,

1 zelená paprika a 1 červená paprika nakrájená na kostičky,

1 větší mrkev nakrájená na plátky,

1 malá červená řepa, nakrájená na kostičky,

1 menší celer nakrájený na kostičky,

3 stroužky drceného česneku,

¼ lžičky černého pepře,

1 lžička tymiánu,

½ lžičky kmínu,

sůl dle chuti,

1 konzerva sekaných rajčat BIOLINIE,

80 g červené čočky BIOHARMONIE,

2 kostky zeleninového bujónu BIOLINIE, 

čerstvé bylinky na dochucení

 

Ve větším hrnci osmahněte na olivovém oleji červenou pšenici – získá tím oříškovou příchuť. Přidejte cibuli, houby, papriku, mrkev, celer, řepu a duste, dokud cibule nezesklovatí asi 6 minut. Přidejte česnek, tymián, kmín, pepř a nechte několik minut směs provonět kořením. Zalijte vodou, přidejte rajčata, červenou čočku, zeleninový bujón, vše pořádně promíchejte a přiveďte k varu. Snižte teplotu, přikryjte a vařte, dokud čočka a pšenice nezměknou (asi 40 - 50 minut). Získáte velmi sytou a vyváženou polévku. Podávejte posypané strouhaným parmezánem či čerstvými bylinkami.

Zdroj: www.probio.cz

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.