POHANKOVÉ PERNÍKOVÉ ŘEZY

Slibovaný recept na perníkové řezy z pohankové Pernerky je zde. Mnoho lidí pohanku moc nemusí pro její typickou vůni. Naše pohanková celozrnná jemná Pernerka je umleta ze světlé pohanky, která je mimo jiné výtečná v tom, že nemá tak výrazné aroma a díky technologii mletí má také například vysoký obsah rutinu

 

POHANKOVÉ PERNÍKOVÉ ŘEZY

 

1 plech
1 / 5 náročnost
60 min
 

INGREDIENCE:

  • 400 g pohankové celozrnné mouky Pernerka
  • 450 ml mléka
  • 150 g třtinového cukru
  • 20 g vanilkového cukru
  • 10 g kakaa holandského typu
  • 3 vejce
  • 50 g vlašských ořechů
  • 1 lžíce oleje

TIPY A TRIKY:

Vychladlý perník podélně rozřízněte a promažte džemem, navrchu jej pak dozdobte šlehačkou a čokoládovými hoblinami.

POSTUP:

Nejprve si ořechy nasekáme na menší kousky. Mouku, kypřící prášek, sodu, kakao, koření, ořechy a oba cukry vložíme do větší mísy a vše dobře promícháme. Do sypké směsi přidáme vejce, olej, mléko a vše smícháme tak, aby nám vzniklo řidší polotekuté těsto. Pekáč nebo vyšší plech s okrajem vymažeme máslem a vysypeme moukou. Na plech vylijeme těsto, rovnoměrně jej rozprostřeme a vložíme jej do trouby vyhřáté na 130 °C na 10 minut, poté zvýšíme teplotu na 150 °C a pečeme ještě dalších 30 minut.

Celou nabídku českých mouk Perner najdete zde

pernerka