Plněná zelenina bulgurovo-trhankovou náplní

1000x1000-1493928822-plnena-zelenina-bulgur-trhanka-web

 

Vynikající pokrm s netradiční bulgurovo-trhankovou náplní. S čerstvou petrželkou, česnekem a hlívou ústřičnou.

Doba přípravy: 50 minut, počet porcí: 4
  • 5 lžic olivového oleje BIOLINIE
  • 2 paprikové lusky
  • 2 velká rajčata
  • 2 kapustové, nebo zelné listy
  • 100 g pšeničného bulguru BIOHARMONIE
  • 100 g České trhanky z červené pšenice BIOHARMONIE
  • 200 g Hlívy ústřičné
  • 3 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • ½ svazku petržele nati
  • mletá červená paprika, pepř, sůl
  • sýr k posypání

 

Papriky rozkrojíme na poloviny a vyčistíme, u rajčat odřízneme vrch a vnitřek vydlabeme malou lžičkou – vnitřky pokrájíme a odložíme stranou na později, kapustové, nebo zelné listy spaříme horkou vodou. Připravíme náplň. Bulgur a trhanku důkladně propláchneme ve vlažné vodě. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, a jemně osmahneme. Přidáme mletou červenou papriku, pepř, nakrájenou hlívu a pokrájené vnitřky rajčat, chvíli smažíme. Přisypeme bulgur s trhankou, přidáme nadrobno nakrájenou petrželovou nať, osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme, než se tekutina vsákne. Vypneme oheň a směsí plníme paprikové lusky, rajčata, z kapustových (zelných) listů uděláme závitky. Skládáme do pekáčku, jemně polijeme olivovým olejem a horkou vodou, trochu osolíme. Pečeme 15-20 minut v předehřáté troubě na 220 °C. Můžeme ozdobit dle chuti například čerstvou petrželovou natí, rukolou, pažitkou, posypat sýrem. Servírujeme jako hlavní chod.

Tip: Skvěle chutná se zakysanou smetanou

Zdroj: www.probio.cz

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.