Pizza z žitné mouky

Pizza z žitné mouky (Kopírovat)

 

Počet porcí: 3 korpusy ( Ø 25 cm) Doba přípravy: kynutí 60, pečení 20 minut

Ingredience:

Korpus

 - 100 g celozrnné žitné mouky hrubě mleté BIOHARMONIE

 - 100 g žitné mouky výražkové BIOHARMONIE

 - 100 g pšeničné mouky hladké BIOHARMONIE

 - 10 g soli - 10 g droždí - 3 lžíce olivového oleje BIOLINIE

 - 250 ml vody

Top - Korpus potřeme Passatou BIOLINIE, náplň zvolíme dle vlastní chuti. Např. na cibuli podusíme papriky, nakrájenou šunku, nasekaný česnek, houby. Nahoru na směs poté nasypeme sýr a posypeme kořením na pizzu Postup: V míse, pečlivě promícháme mouky a sůl. Z vody, droždí a cukru připravíme kvásek. Kvásek přidáme k moukám. Vypracujeme těsto, které necháme kynout cca 1 hodinu. Z těsta vytvarujeme kulaté korpusy, které poklademe na plech nebo do kulaté formy – vyložené pečicím papírem. Korpus potřeme passatou BIOLINIE, poklademe surovinami dle chuti, zasypeme sýrem a kořením na pizzu. Pečeme 20-25 minut při teplotě 230 o C.

Zdroj: http://www.probio.cz/recepty-na-peceni-bio-mouka-recepty.html