Pětizrnná kaše s ořechovým máslem

Pětizrnná kaše s ořechovým máslem

 

Perfektní snídaňové jídlo, na které nemusíte nijak složitě myslet a je pokaždé hotové? Kaše! Dodají energii po ránu a dávají nespočet příležitostí k zařazení netradičních obilnin a dalších super přísad.

  • Veganský
  •  
  • Snadné
  •  
  • 20 minut

 

Ingredience

700 ml rostlinného mléka (mandlového nápoje

50 g ovesných vloček

50 g žitných vloček

20 g amarantových vloček

20 g pohanky lámanky

20 g jáhel

20 g ořechového másla

1 lžíce javorového sirupu

špetka soli

  • ovoce, ořechy a sirup na ozdobení

 

Jak na to?

  1. Odměřené obiloviny dejte do mísy a dobře promíchejte (obiloviny si také můžete smíchat ve velké nádobě a vždy jen odsypat potřebné množství). Dejte do hrnce a zalijte rostlinným mlékem. Přidejte špetku soli a lžíci javorového sirupu.

  2. Přiveďte k mírnému varu a za stálého míchání nad mírným plamenem vařte do zhoustnutí (asi 15 minut).

  3. Když je kaše pěkně hustá, vmíchejte ořechové máslo a servírujte. Kaši ozdobte čerstvým ovocem, oříšky a sirupem.

 

Zdroj: https://www.countrylife.cz