Osvěžujicí RAW okurkovo-avokádová polévka

Tuto polévku si určitě rádi uděláte když budete chtít rychle vykouzlit nějaký zdravý předkrm, nebo si dát polévku třeba i ke svačině, či připravit něco zajímavého návštěvě. 

Chuť je jemná, osvěžující, já jí mám velice rád. Polévka má detoxikační účinky a je velmi zdravá. Z avokáda dostaneme přísun kvalitních a zdravých tuků, dále i minerálů a  z kvalitní okurky taktéž nějaké vitamíny a minerály. Citrónová či limetková šťáva podpoří odplavování těžkých kovů z těla a působí detoxikačně. Pokud budete používat kůru, doporučuji jen z bio citronu či limetek.

Ingredience na 2 porce:

  • 1 zralé pěkné avokádo
  • 1/2 větší oloupané okurky salátové (samozřejmě ze zahrádky je to nejlepší, jako mám jáSmile)
  • 1 citron nebo limetka - šťáva i kůra (Pokud chcete použít kůru - doporučuji bio kvalitu)
  • himalájská sůl - můžete a nemusíte zkusit dochutit solí - já již nepřisoluji, zůstane tak polévka velmi jemná, ale osvěžující

Postup

No a zde je ta krása - jednoduchost. Avokádo rozřízneme, vydlabeme do nějaké nádoby či misy, přidáme oloupanou a nakrájenou 1/2 okurky, přidáme vymačkanou šťávu z citronu popřípadě i trochu kůry a rozmixujeme v mixéru nebo tyčovým mixérem. 

Polévka je na světě, ideální podávat lehce vychlazené Smile Na ozdobu můžete přidat plátek okurky, trochu kůry nebo nějaké čerstvé bylinky.

TIP - polévka či krém se dá taktéž skvěle použít jako dip na salát, do těstovin nebo i k jiným jídlům.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.