Orientální cizrnovo-bramborový salát

Orientální cizrnovo-bramborový salát

 

  • Veganský
  • Snadné 
  • 50 minut

Ingredience

  • 500 g malých brambor
  • 1 malá červená cibule
  • 2 rajčata
  • snítka čerstvého koriandru
  • 1 chilli paprička
  • 5 lžic Sojade naturallžíce sójové omáčky tamari
  • 1 lžíce strouhaného čerstvého zázvorulžička mořské soli
  • šťáva z poloviny bio citronu

Jak na to?

  1. Cizrnu namočte přes noc, v nové vodě uvařte do měkka (cca 40 minut) a nechte vychladnout.

  2. Brambory uvařte ve slupce, nechte vychladnout. Pokud jsou brambory větší, nakrájejte je na poloviny nebo čtvrtiny.

  3. Brambory a cizrnu dejte do mísy, přidejte nakrájenou cibuli, rajčata, chilli papričku, koriandr a promíchejte.

  4. Dresink si připravte smícháním všech surovin. Vmíchejte jej do salátu.