Opičí máslo

Opičí máslo

 

Ingredience:

4 banány

1 ananasový kompot (cca 560 g)

30 g strouhaného kokosu

250 g třtinového cukru

5 lžiček citronové šťávy

dle libosti kyselina citronová

 

Postup:

Banány nakrájíme na kolečka a dáme do hlubší pánve. Kousky ananasu nakrájíme nadrobno a i s nálevem přidáme do pánve. Přisypeme cukr a nalijeme citronovou šťávu. Vše důkladně rozvaříme na mírném ohni. Pokud preferujete méně sladkou chuť, přidáme kyselinu citronovou. Na závěr můžete máslo pomixovat tyčovým mixérem.

Hotovou pomazánku plníme do sterilizovaných skleniček, které po zavíčkování otáčíme dnem vzhůru (jako při výrobě marmelády).

Při skladování v chladničce vydrží opičí máslo 4 až 6 týdnů.

 

Recept zaslala naše šikovná zákaznice : 

Michaela Knězů Knížová