MUNG DÁL

MUNG DÁL

Recept (3 porce):

mungo opláchněte a 30 minut máčejte v čisté vodě.

Vodu slijte a mungo dejte do tlakového hrnce.

Přidejte 1 a ½ hrnečku čisté vody,

½ lžičky kurkumy,

½ lžičky soli a na středním plameni vařte do měkka.

V malé pánvi rozpalte olej a vsypte

1 lžičku kumínu (římského kmínu).

Když začne kumín praskat, přidejte 3-4 stroužky prolisovaného česneku, sušené či čerstvé čili dle chuti a půl lžičky na drobno krájeného čerstvého zázvoru. Smažte 1 minutu. Přidejte menší oloupané rozdrcené rajče a smažte 1 minutu. Přidejte mletý koriandr a čili dle chuti.

Mungo zalijte připravenou směsí. Přidejte 1 a ½ lžičky citronové šťávy a trochu vody, abyste dosáhli konzistence omáčky, dobře promíchejte a duste 2-3 minuty. Posypte čerstvými bylinkami, nejlépe čerstvými listy koriandru a podávejte s rýží či indickým chlebem.

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.