Muffiny z kukuřičné mouky

muffiny z kukuřičné mouky maly

 

Bezlepkové


Počet porcí: 12 ks, doba přípravy: 45 minut + 25 minut pečení

140 g kukuřičné mouky hladké BIOHARMONIE,

140 g pohankové mouky BIOHARMONIE,

120 g másla,

100 g sušeného ovoce (meruňky, kandovaný zázvor BIOHARMONIE),

1 lžičky prášku do pečiva AMYLON, špetka muškátového oříšku,

½ lžičky mořské soli BIOSAL, 50 g třtinového cukru BIOHARMONIE,

2 vejce,

140 g podmáslí,

čokoládové kapky BIOHARMONIE

V kastrůlku rozpustíme máslo a na mírném ohni ho smažíme do mírně hnědé barvy. Odstavíme z plotýnky a do horkého, zhnědlého másla přidáme nadrobno nasekané sušené ovoce a necháme nasáknout 20 minut. V míse smícháme kukuřičnou mouku, pohankovou mouku, prášek do pečiva a cukr. V jiné míse smícháme tekuté složky -  máslo se sušeným ovocem, podmáslí a vejce. Smícháme dohromady tekuté a suché složky v těsto. Do plechu na muffiny vložíme papírové košíčky a naplníme těstem. Povrch muffinů poklademe čokoládovými kapkami. Pečeme v předehřáté troubě na 190°C cca 25 minut

Kukuřičnou mouku lze použít v kombinaci s rýžovou moukou.

Zdroj: www.probio.cz