MRKVOVÝ DORT

MRKVOVÝ

 

12 porcí
3 / 5 náročnost
80 min
 

INGREDIENCE:

NA KORPUS:

NA KRÉM:

  • 750 g tučného tvarohu
  • 350 ml smetany ke šlehání (min. 30 %)
  • 4 lžíce moučkového cukru

NA DOKONČENÍ:

  • 3 vrchovaté lžíce citrónového krému Lemon Curd
  • 200 g jahod
  • snítky rozmarýnu

TIPY A TRIKY:

Mrkvové těsto se hodí nejen na přípravu dortů, ale můžete si z něj připravit klidně i muffiny, které jsou krásně vláčné.

POSTUP:

Vejce vyšleháme do světlé pěny s třtinovým cukrem a cukrem krupice.
Mouku si s práškem do pečiva a jedlou sodou prosejeme.
Do vyšlehaných vajíček přidáváme postupně olej. Poté přidáme přesetou směs, skořici, muškátový květ, sůl, citrónovou kůru a nakonec mrkev a ořechy.
Hotové těsto rozlijeme do dvou dortových forem (dno vyložené pečícím papírem a boky vymazané máslem) o velikosti cca 19 cm.
Pečeme na 180 stupňů cca 40 minut.
Mezitím si v robotu vyšleháme tvaroh s moučkovým cukrem. Když je krém promíchaný, přidáme smetanu a šleháme do tuhého krému.
Vychladlé korpusy prořízneme a každý potřeme citrónovým krémem Lemon Curd a cca pětinou krému. Korpusy poskládáme rovně na sebe a zbylým krémem namažeme boky dortu.
Dort necháme vychladit a ozdobíme ho nakrájenými jahodami a snítkami rozmarýnu.