MRKVOVÉ CELOZRNNÉ MUFFINY

MRKVOVÉ CELOZRNNÉ MUFFINY

 

12 porcí
2 / 5 náročnost
35 min
 

INGREDIENCE:

TIPY A TRIKY:

Z tohoto krásně vláčného těsta můžete vytvořit nejen úžasné muffiny, ale také cupcakes, korpus na Váš oblíbený dort nebo mrkvový chlebíček.

Na tento recept můžete použít i kombinaci pohankové a hladké mouky v poměru 1:1.

POSTUP:

V robotu si vyšleháme vejce s cukrem do světlé pěny. Stáhneme si rychlost a pomalu vmícháváme olej.
Do misky si přesejeme mouku se skořicí, solí, muškátovým oříškem, práškem do pečiva a jedlou sodou. Tuto sypkou směs přimícháme do vaječné pěny.
Nakonec přidáme mrkev a vlašské ořechy.
Plech na muffiny vyložíme papírovými košíčky a naplníme zhruba 1 cm pod okraj těstem
Pečeme na 180 stupňů cca 15 minut.

Celou nabídku českých mouk Perner najdete zde

pernerka