MATCHA ROLÁDA S ANANASEM

SUROVINY NA TĚSTO:

3 lžíce bezlepkového BIO kukuřičného škrobu AMYLON,
1 kypřící prášek do pečiva,
5-6 vajec od šťastných slepic,
2-4 lžíce třtinového přírodního cukru.
 
PUDINKOVÁ NÁPLŇ:
2 lžíce BIO třtinového cukru,
0,3 l mléka do pudingu,
1 sáček pudingu Matcha s příchutí ananasu AMYLON,
2 lžíce másla
 
 
    Tip Amylonky: Do náplně přidejte nadrobno nakrájená2 kolečka čerstvého ananasu a na posypání nahrubo nasekaná 
dýňová semínka.

 

Nejprve uvaříme puding dle návodu na obalu a necháme jej vychladnout. Troubu si předehřejeme na 170 °C.
  1. Do mísy vyklepneme 5-6 celých vajec, šleháme asi 5 minut do husté pěny. Poté opatrně metličkou zašleháme smíchaný kukuřičný škrob a prášek do pečiva. Připravené těsto rozprostřeme na plech vyložený vymazaným pečícím papírem.
  2. Pečeme dozlatova asi 10 minut. Po vyndání necháme chvilku vychladnout, poté společně s papírem smotáme do tvaru rolády.
  3. Mezitím si připravíme náplň. Do vychladlého pudingu přidáme máslo a vyšleháme dohladka.
  4. Naplníme roládu, posypeme nakrájeným ananasem a stočíme.
  5. Celou roládu můžeme potřít zbytkem náplně a posypat krájenými pistáciemi.