Marocký cizrnový salát

Marocký cizrnový salát

 

  • Typ receptu:Bezlepkové, Vegetariánské
  •  
  • Náročnost:Snadný
  •  
  • Čas přípravy:40 min.
  •  
  • Množství:6 porcí

Ingredience

  • 800 g Konzerva sterilované cizrny
  • 2 lžíce Olivový olej
  • 1 ks Lilek
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Červená paprika
  • 300 g Cherry rajčata
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pepř
  • 1 ks Sůl Biosal
  • 100 g Balkánský sýr
  • 1 šťáva Citron
  • 3 lžíce Bylinky

Pokud použijete suchou cizrnu, předem si ji přes noc namočte a vařte asi 50 – 60 minut v tlakovém hrnci do úplného změknutí. Nebo si připravte sterilovanou cizrnu. Zeleninu nakrájejte na kostičky, cherry rajčátka rozpulte. Zeleninu vložte do pekáčku, zalijte 2 lžícemi olivového oleje, opepřete, osolte a promíchejte.


Zeleninu pečte na 220 ˚C asi 30 minut. Měla by být měkká, zlatavá, ale stále ještě lehce křupavá. Smíchejte suroviny na zálivku. Do ní přidejte pečenou zeleninou a cizrnu. Na závěr posypte salát balkánským sýrem a podávejte na čerstvé ciabatě.

Na zálivku:
• 5 lžic olivového extra panenského oleje Biolinie
• šťávu z půlky citronu
• 3 lžíce posekaných čerstvých bylinek (například pažitka, koriandr, petržele a máta)
• sůl Biosal
• pepř Sonnentor