Baví vás experimentovat nebo ne? Už jste pekli cukroví z rýžové Pernerky? Někdy se může nějaký recept zdát jako experiment, ale když jej vyzkoušíte, tak zjistíte, že to tak vůbec není. Obzvlášť u tradičních receptů jako je třeba linecké cukroví je těžké se odtrhnout od naučených postupů a někdy je to veliká škoda. Co to zkusit letos změnit? Recept na linecké cukroví z naší rýžové jemné Pernerky je od Elišky a Veroniky z FIT Step By Step Co vy na to? Zkusíte to?
INGREDIENCE:
- 500 g rýžové mouky Pernerka
- 270 g másla pokojové teploty
- 140 g moučkového cukru
- nastrouhaná kůra z jednoho citronu
- džem na promazání
TIPY A TRIKY:
Můžete použít jakýkoliv džem, ale nejlépe sladké cukroví chutná s džemem, který je lehce kyselejší jako je např. rybízový.
POSTUP:
Smícháme mouku, máslo, moučkový cukr, kůru z citrónu a vypracujeme v hladké těsto, které necháme přes noc odpočinout v chladu. Druhý den těsto necháme 2 hodiny v pokojové teplotě, aby povolilo a šlo s ním lépe pracovat. Pracovní plochu si pomoučíme a těsto vyválíme na tenký plát, ze kterého vykrajujeme různé tvary. Troubu si mezitím předehřejeme na 160°C. Pečeme cca 20-25 minut. Po vychladnutí potřeme džemem.