Letní cizrnový salát

Jelikož začínají tropy, lepší volbou než těžké jídlo, bude určitě nějaký salátek.

Potřebujeme:

400 g uvařené cizrny koupíte zde

8 rajčat

zelená nať ze 8 jarních cibulek

4-6 řapíky celeru

1 velká hlávka listového salátu (nejlépe římský nebo ledový)

Na zálivku:

10 lžic panenského olivového oleje koupíte zde

3 lžíce citronové šťávy z citronu

5 stroužků česneku

mořská sůl a čerstvě mletý pepř koupíte zde

2 lžičky čerstvé máty, najemno nasekané 

hrst čerstvé petrželky, najemno nasekané

 

Příprava:

Nejprve uděláme zálivku To aby olej krásně nasál chuť a vůni bylinek. Nakrájejte rajčata, řapíkatý celer a cibulovou nať na menší kousky a promíchejte s cizrnou a se zálivkou. Omyjte salát a osušte ho. Na talíře rozložte listy salátu a na ně rozdělte ochucenou cizrnu. Podle chuti dosolte a dopepřete.

Pro zpestření můžete salát posypat rozdrobeným sýrem nebo nasucho opraženými slunečnicovými semínky.

 

cizrnový salát