Letní bulgurový salát s cizrnou

letní bulgurový salát (Kopírovat)

 

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 45 minut a 1-2 hodiny chlazení

 Ingredience:

  • 1 šálek bulguru BIOHARMONIE
  • 1,5 lžičky soli
  • 1/3 šálku nasekané červené cibulky
  • 1 nakrájená červená paprika
  • 1 menší nakrájená okurka
  • ½ šálku nasekaného čerstvého kopru
  • 1/3 šálku nasekané čerstvé petrželky
  • 1 plechovka sterilované cizrny BIOLINIE
  • šťáva z 1 citronu
  • ¼ šálku olivového oleje BIOLINIE
  • 1 stroužek česneku
  • ½ lžičky pepře
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička cukru

Postup: Bulgur připravte v poměru 1:2 (bulgur:voda). Zalijte vroucí vodou, přidejte sůl a kapku oleje. Dvě minuty povařte a pak nechte pod pokličkou 20 minut dojít.

Mezitím připravte zeleninu, vložte do mísy a smíchejte dohromady. Přidejte uvařený vychladlý bulgur, dochuťte solí, pepřem, bylinkami, olivovým olejem a citronovou šťávou. Řádně vše promíchejte a nechte ještě asi 1-2 hodiny odležet v lednici. Podávejte chlazené.

Zdroj: http://www.probio.cz