Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 minut a 1-2 hodiny chlazení
Ingredience:
- 1 šálek bulguru BIOHARMONIE
- 1,5 lžičky soli
- 1/3 šálku nasekané červené cibulky
- 1 nakrájená červená paprika
- 1 menší nakrájená okurka
- ½ šálku nasekaného čerstvého kopru
- 1/3 šálku nasekané čerstvé petrželky
- 1 plechovka sterilované cizrny BIOLINIE
- šťáva z 1 citronu
- ¼ šálku olivového oleje BIOLINIE
- 1 stroužek česneku
- ½ lžičky pepře
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička cukru
Postup: Bulgur připravte v poměru 1:2 (bulgur:voda). Zalijte vroucí vodou, přidejte sůl a kapku oleje. Dvě minuty povařte a pak nechte pod pokličkou 20 minut dojít.
Mezitím připravte zeleninu, vložte do mísy a smíchejte dohromady. Přidejte uvařený vychladlý bulgur, dochuťte solí, pepřem, bylinkami, olivovým olejem a citronovou šťávou. Řádně vše promíchejte a nechte ještě asi 1-2 hodiny odležet v lednici. Podávejte chlazené.
Zdroj: http://www.probio.cz