Kukuřičný kuskus se špízy

Kukuřičný kuskus se špízy maly

Počet porcí: 4, doba přípravy: 50 minut + 2  hodiny marinování

Kuskus:
250 g kukuřičného kuskusu BIOHARMONIE,

2 lžíce olivového panenského oleje BIOHARMONIE

Špízy:
1 ks bílého tofu (200 g),

8 sherry rajčátek,

1 červená paprika,

1cuketa,

1 cibule,

8 proužků zelí

Marináda na tofu:
4 polévkové lžíce olivového panenského oleje BIOHARMONIE,

2 lžíce passaty BIOLINIE,

2 pol. lžíce oregana nebo provensálského bio koření SONNENTOR,

1 polévková lžíce čerstvé, nebo sušené bazalky SONNENTOR, 

1 polévková lžíce kvalitní sójové omáčky,

2 stroužky česneku,

sůl, drcený pepř

Připravíme si marinádu z olivového oleje, passaty, provensálského koření, oregana, bazalky, sojové omáčky, prolisovaného česneku, soli a pepře. Promícháme, přidáme na kostky nakrájeného tofu (nakrájíme na 12 kostek) a necháme marinovat alespoň 2 hodiny. Nakrájíme zeleninu na kostky přibližně stejně veliké, jako kostky tofu. Sherry rajčata necháme celá. Na špejle s hrotem napichujeme střídavě zeleninu s tofu. Špízy klademe na plech – pekáč, přelijeme zbytkem marinády a necháme zlehka zapéct na 15-20 minut v troubě.
Kukuřičný kuskus vsypeme do hrnce a zalijeme 260 ml horké vody. Zakryjeme poklicí a necháme přikryté cca 5 minut. Poté načechráme vidličkou, přidáme sůl a 2 lžíce olivového oleje.
Podáváme s upečenými špízy a salátem polníčkem.

Tip: pokud nechceme tofu marinovat, můžeme koupit tofu marinované

Zdroj: http://www.probio.cz/recepty/recepty-podle-surovin/recepty-z-kuskusu/