Kokosový chia pudink

350_200_v2-chia_pudnik_3
 

Tip na rychlovku, kterou si můžete připravit k snídani nebo jako vydatnou svačinu. Díky chia je samozřejmě naládovaná vitamíny a minerály. Ovoce, ořechy a kokosové mléko přidá další kvalitní energii. Tomu věř sakra! Cool

Chia jsou v dnešní době docela hitem, ale proč ne, jsou vážně zajímavé, zdravé a dá se z nich udělat spousty jedinečných pokrmů. Díky svým hydrofilním vlastnostem fungují skvěle jako zahušťovadlo a dají se z nich dělat pudinky na tisíce způsobů. Tento je úplně základní a jednoduchý, ale v tom je taky krása. 1kg chia kupuji pravidelně na Puritas, kde za kilovku dám necelou stovku, což mi přijde vážně "very good" Smile

Ingredience na cca 3 porce:
  • 50g chia semínek 
  • cca 250ml kokosového mléka 
  • 2 lžíce přírodního sladidla (javorový sirup, agáve, med...)
  • čerstvé nebo lyofilizované ovoce a ořechy dle vaší volby na servírování
 


Chia byla označena prostě jako hit letošního roku (pravděpodobně loni) a superpotravina budoucnosti. Tak jim to neberte a zazpívejte si s nimi. Laughing Už vidím, jak z nich v budoucnu budou vyrábět chia burgery, chia vepřové koleno nebo chia tatarák. Prostě chia mánie, chyťte si svého chiakaču. Chia semínka zobali už Aztékové a Mayové, jedna hrst semínek prý dokázala udržet člověka při síle 24 hodin. Asi jinej oddíl no... LaughingNe, ale teď už bez srandy Innocent. Chia prostě obsahují fakt slušnou dávku vápníku, fosforu, hořčíku, manganu, omega 3, obsahují silné antioxidanty, vlákninu, potlačují hlad a obsahují i slušnou porci bílkovin.  

Pokud k této kokosové verzi přidáte mango, chuť pudinku bude připomínat tradiční thajskou lepivou rýži. Tu jsem si krutě zamiloval v Kapském městě, kde jsem si jí občas dal jako dezert po jídle. Kiss

Postup

Pokud si chcete pudink udělat k snídani, ideální doba pro přípravu je večer před odchodem do postele. Chia nasypete do mléka se sladidlem, promícháte a přikryjete třeba folií, necháte do rána nabobtnat v pokojové teplotě. Pokud budete pokrm připravovat např. ke svačině během dne, chia budou potřebovat tak 1-2 hodiny, aby pořádně nasákly kokosové mléko. Pak je dobré si pudink před podáváním vychladit v lednici, chutná lépe.

Po tom co chia nabobtnají, přendáte si vzniklý pudink do misky. Na vrch můžete nakrájet čerstvé ovoce a ořechy dle vlastní chuti. Z uvedeného množství ingrediencí na recept budete mít tak 3 slušné porce.

Nechť vás provází síla Jediů!Cool

Zdroj: http://www.dvabezci.cz/cs/recepty/kokosovy-chia-pudink.html

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.