Karbanátky z červené čočky

 

Výborné teplé i studené, se zeleninovým salátem, bramborovou kaší nebo v housce jako burger.

Ingredience

250 g červené čočky
1 cibule
2 stroužky česneku
1 mrkev

hrst slunečnicových semínek
1 biovejce

50 g jemných ovesných vloček

lžička citronové kůry

sůl podle chuti

 

Jak na to?


Čočku propláchněte a uvařte dle návodu, může být i rozvařená.

Na oleji nechce zesklovatět nakrájenou střední cibuli a stroužky česneku, přidejte jednu najemno nastrouhanou mrkev a hrst slunečnicových semínek.

Smíchejte s čočkou, přidejte biovejce, jemné ovesné vločky a lžičku citronové kůry, osolte.

Nechte směs odstát 30 minut, pokud je řídká, přidejte strouhanku nebo mouku. Tvarujte karbanátky, smažte z obou stran na oleji.