KAMUT S MÁKEM

kamut...zapomenutá obilovina

 

kamut-s-mákem-3

 

Kamut je starověká varianta pšenice, která má ve srovnání s klasickou pšenicí dvojnásobně veliká zrnka, vyšší obsah živin – až o 40 % více bílkovin,  vyšší obsah vitamínů a minerálů.

INGREDIENCE:

 

Na závěrečné dochucení můžete použít agáve, ale klidně i (odtučněný/ nízkotučný) tvaroh

POSTUP:

Dle návodu na obale uvařte kamut – je to jednoduché a v podstatě stejné, jako když vaříte rýži. Mezitím svařte mák v rostlinném nápoji s cukrem/medem a nechte vychladnout. Vmíchejte skořici, rozinky a mandle. Pokud chcete náplň hutnou, zahustěte ji mletými dětskými piškoty.

Zdroj: http://fitarian.cz/recepty/snidane/kamut-s-makem/

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.