Jednoduché bezlepkové knedlíky

Základem je kukuřičná krupice koupíte zde:

Rozpis:

Jeden díl kukuřičné krupice

3,5 dílů vody

Sůl

Postup: Důležité je krupici namočit. Ideál je přes noc. Ve stejné, osolené , vodě ji začneme vařit, hezky pomalu. Důležité je těstem nemíchat. Pokud totiž míchat začnete, bude se připalovat! Vydržte 40 minut. Poté vypneme plotýnku a konečně můžeme zamíchat.

Nalejeme do hrníčků, srnčího hřbetu nebo něčeho podobného a dáme ztuhnout. Nádoby předem vypláchneme studenou vodou. Sladujeme v lednici. Hotový knedlík před podáváním nahřejeme v páře nebo opečeme na pánvičce.

kukuřičné knedlíky

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.