Ječné lívanečky s podmáslím

Ječné lívanečky s podmáslím

 

  • Typ receptu:Vegetariánské
  •  
  • Náročnost:Snadný
  •  
  • Čas přípravy:40 min.
  •  
  • Množství:4 porce

Ingredience

  • 200 g Ječná mouka celozrnná jemně mletá
  • 50 g Ovesné vločky jemné
  • 1 ks Olej slunečnicový na pečení a smažení
  • 1 ks Javorový sirup
  • 2 lžičky Kypřící prášek do pečiva AMYLON
  • 1 ks Sůl Biosal
  • 1 ks Džem jahodový
  • 300 ml Podmáslí
  • 1 ks Zakysaná smetana
  • 2 ks Vejce
  • 1 ks Jablko

V míse smíchejte mouku, ovesné vločky, kypřící prášek, sůl, podmáslí, vejce a nastrouhané jablko. Vznikne těsto o něco hutnější, než na klasické lívance.
Pomocí naběračky lijte přiměřené množství těsta na rozpálenou pánev s trochou oleje.


Lívanečky smažte z obou stran do zlatohněda. Podávejte s javorovým sirupem, kysanou smetanou a jahodovým džemem.


Tip: Přidejte do těsta ½ lžičky skořice a hrst borůvek.