Náročnost:Snadný
Čas přípravy:30 min.
Množství:1 porce
Ingredience
- 100 g mouka pšeničná bílá hladká BIO PROBIO
- 150 g mouka špaldová celozrnná jemně mletá BIO PROBIO
- sůl mořská jemná BIOSAL
- Anglická slanina
- 200 g špenátové listy
- 2 lžičky prášek kypřicí do pečiva AMYLON
- Sýr
- 2 ks vejce
- 250 ml Podmáslí
- naťová petržel
- 70 g máslo
Troubu předehřejte na 180°C.
V pánvi rozehřejte olej a opečte slaninu dokřupava. Mezitím dejte špenát (nebo kopřivy - medvědí česnek) do dřezu do síta a přelijte vroucí vodou z varné konvice, aby listy zavadly. Propláchněte studenou vodou a vymačkejte všechnu přebytečnou vodu. Nasekejte nahrubo.
V míse smíchejte mouku, kypřicí prášek, sůl, jedlou sodu a většinu sýra. V jiné nádobě prošlehejte vejce, rozpuštěné máslo a podmáslí. Přilijte k suchým přísadám a promíchejte. Přimíchejte zchladlou slaninu, špenát a petržel.
Těsto rozdělte do připravených malých forem a nebo do jedné velké a posypte zbylým sýrem. Pečte 18–20 minut dozlatova.