Jarní špenátové muffiny

Náročnost:Snadný

Čas přípravy:30 min.

Množství:1 porce

Ingredience

  • 100 g mouka pšeničná bílá hladká BIO PROBIO
  • 150 g mouka špaldová celozrnná jemně mletá BIO PROBIO
  • sůl mořská jemná BIOSAL
  • Anglická slanina
  • 200 g špenátové listy
  • 2 lžičky prášek kypřicí do pečiva AMYLON
  • Sýr
  • 2 ks vejce
  • 250 ml Podmáslí
  • naťová petržel
  • 70 g máslo

Troubu předehřejte na 180°C.

V pánvi rozehřejte olej a opečte slaninu dokřupava. Mezitím dejte špenát (nebo kopřivy - medvědí česnek) do dřezu do síta a přelijte vroucí vodou z varné konvice, aby listy zavadly. Propláchněte studenou vodou a vymačkejte všechnu přebytečnou vodu. Nasekejte nahrubo.

V míse smíchejte mouku, kypřicí prášek, sůl, jedlou sodu a většinu sýra. V jiné nádobě prošlehejte vejce, rozpuštěné máslo a podmáslí. Přilijte k suchým přísadám a promíchejte. Přimíchejte zchladlou slaninu, špenát a petržel.

Těsto rozdělte do připravených malých forem a nebo do jedné velké a posypte zbylým sýrem. Pečte 18–20 minut dozlatova.