Italská kapustičková polévka s dvouzrnkou

Italská kapustičková polévka s dvouzrnkou

 

Vynikající zimní polévka se směsí křupavé kapustičky, dvouzrnky a voňavého tymiánu.

Počet porcí: 4-6, doba přípravy: 45 min, doba namáčení dvouzrnky: ideálně přes noc

4 polévkové lžíce olivového oleje BIOLINIE,

1 cibule, 1 pórek,

2 stroužky česneku,

1 polévková lžíce čerstvého tymiánu,

6 šálků vývaru,

2 velké mrkve,

2 šálky dvouzrnky NAŠE BIOFARMA, sůl, pepř, asi 20 malých růžičkových kapustiček,

1 konzerva sterilovaných loupaných sekaných rajčat BIOLINIE,

strouhaný parmazán

Cibuli nasekejte na drobno a zpěňte na oleji. Přidejte na kolečka pokrájený pórek, na plátky nasekaný česnek a tymián. Vše řádně promíchejte a nechte ještě asi 5 minut orestovat na oleji.

Přidejte na kolečka nakrájenou mrkev, dvouzrnku a zalijte vývarem. Osolte a vařte asi 15 minut.

Nakonec přidejte rajčata a na půl rozkrojené kapustičky a vařte do změknutí asi dalších 20 minut.

Podávejte posypané strouhaným parmazánem.

Zdroj: www.probio.cz

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.