Houbová pohanka s rukolou

Houbová pohanka s rukolou

 

  • Typ receptu:Bezlaktózové, Bezlepkové, Veganské, Vegetariánské
  •  
  • Náročnost:Snadný
  •  
  • Čas přípravy:50 min.
  •  
  • Množství:4 porce

Ingredience

  • 200 g Pohankové kroupy
  • Olivový olej
  • 1 kostka Bujón zeleninový
  • 1 Cibule
  • 100 g Čerstvé houby
  • 2 stroužky Česnek
  • 1 lžička Citronová šťáva
  • Rukola
  • Sůl Biosal
  • Mletý černý pepř

Pohankové kroupy properte ve studené vodě a nechte okapat. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, očištěné houby na plátky. 
Houby orestujte na oleji, přidejte cibulku s česnekem a za stálého míchání je nechte zpěnit. Podlijte 100 ml vývaru a poduste do změknutí. Pohanku orestujte na oleji, poté přilijte 300 ml zeleninového vývaru, citronovou šťávu a osolte. Pohanku vařte 3 minuty a 30 minut ji nechte dojít. 
Houbovou směs smíchejte s pohankou a dochuťte solí a pepřem. Nakonec vmíchejte rukolu, která jídlu dodá charakteristickou chuť. 
Podávejte se zeleninovým salátem nebo jako přílohu k masu.