Halloweenské mandlovo-jablečné cukroví

halloweenské cukroví 2

 

Ingredience:

100 g hladké celozrnné mouky

70 g mandlové mouky

2 balíčky vanilkového třtinového cukru

2 žloutky

25 g nasekaných sušených jablek

30 g jablečného prášku

125 g másla

Dýňová marmeláda

 

Postup:

Smícháme obě mouky s cukrem, jablečným práškem a nasekanými sušenými jablky. Vše důkladně promícháme. Přidáme změklé máslo nakrájené na kousky a žloutky. Vše pořádně propracujeme rukama na vláčné těsto a necháme několik hodin odpočinout v lednici.

Těsto vyválíme na 2-3 mm silný plát na pomoučněném válu a vykrajujeme požadované tvary. Před válením je dobré nechat těsto ohřát na pokojovou teplotu, aby se s ním lépe pracovalo.

Vykrájené cukroví pečeme v předehřáté troubě na 180 °C do růžova (cca 6-7 minut). Upečené tvary necháme vychladnout a poté je slepujeme dýňovou marmeládou.

Díky mandlové mouce a kouskům jablek se s těstem pracuje o něco hůř, ale výsledek stojí za to!

Recept zaslala naše šikovná zákaznice : 

Michaela Knězů Knížová