Fazolový hummus

Fazolový hummus

 

Fazolový hummus

Celkový čas: 10 minut
 

Ingredience

  1. 1 plechovka bílých fazolí (ideálně canellini)
  2. 50 ml panenského olivového oleje + k servírování
  3. 2 lžíce sezamové pasty tahini
  4. 2 lžíce citronové šťávy
  5. ¼ lžičky soli
  6. ¼ lžičky pepře
  7. ¼ lžičky sušeného česneku nebo j1 čerstvý stroužek

 

Postup přípravy receptu

1. Všechny suroviny dejte do mísy robotu a rozmixujte do krémové konzistence. Množství koření volte dle sebe a své chuti.

2. Servírujte se zeleninovými hranolkami nebo semínkovými krekry, v misce či na talíři, pokapané olivovým olejem. Můžete posypat bylinkami, citronovou kůrou nebo oblíbeným kořením.

Fazole lze využít i sušené – v tomto případě stačí uvařit 100 g sušených (nebo raději uvařte fazolí více a zbytek uchovejte na příště v mrazáku, tam vydrží až půl roku).

autorka: Kamila : www.tvorime-domov.cz