DÝŇOVÉ RISOTTO

Dýňové risotto

 

Doba přípravy: 55 minut, počet porcí 4

¼ másla másla,

1 najemno nakrájená cibule,

1 kg dýně, oloupané a nakrájené na menší kostičky,

300 g rýže Arborio BIOHARMONIE, 

200 ml bílého vína,

2 kostky kuřecího (zeleninového) bujonu BIOLINIE,

100 g nastrouhaného parmazánu (nebo jiného aromatického sýru),

sůl,

pepř,

120 g mascarpone na ozdobení

V pánvi rozehřejte máslo a přidejte cibulku. Po 5 minutách vložte nakrájenou dýni a za občasného míchání ji opékejte 10 minut. Přidejte rýži, víno a míchejte dalších cca 5 minut tak, aby se část vína odpařila.

Z bujónů připravte 1,3 litru vývaru. Horkým vývarem zalijte rýži, zamíchejte a vařte 25–30 minut. Nakonec vmíchejte parmazán, osolte, opepřete a ozdobte snítkou rozmarýnu a třemi lžičkami mascarpone.

Zdroj: www.probio.cz