DORT KRÁLOVNY VIKTORIE

Dort královny Viktorie z BIO Pernerky špaldové hladké podle receptu skvělého šéfcukráře @Josef Maršálek, který vedl i tým cukrářů obchodního domu Harrods v Londýně, je koncentrované blaho s božskou chutí.

dort-kralovyn-viktorie

INGREDIENCE:

  • 6 ks vejce
  • 200 g cukr krupice
  • 250 g BIO Pernerka Špaldová mouka hladká
  • 100 g podmáslí
  • 100 g rozpuštěné máslo
  • 1 prášek do pečiva
  • 1/3 lžičky soli

 

  • NÁPLŇ:
  • 400 g smetana ke šlehání 33%
  • 1 vanilkový lusk

 

  • NA DOKONČENÍ:
  • 50 ml griotky
  • 400 g čerstvé jahody a třešně
  • 200 g želé z indické růže Fat Brothers
  • 1 lžíce sekaných pistácií

 

POSTUP:

Vejce s cukrem a solí šleháme do husté pěny. Opatrně vmícháme máslo s podmáslim a nakonec lehce “zabalíme” mouku s práškem do pečiva. Pečeme ve vyhřáté troubě v papírem vyložené dortové formě o průměru asi 16 cm při 180 °C asi 35-40 minut. Před vytažením zkusíme špejlí. Necháme vychladnout a dvakrát prořízneme. Spodní korpus prokapeme polovinou griotky a potřeme polovinou želé z růží. Na takto připravený korpus nastříkáme sáčkem s hvězdicovou širokou trubičkou 1/3 dotuha ušlehané smetany s vanilkou. Přiklopíme dalším korpusem a postup zopakujeme. Poslední korpus přiložíme a zamázneme zbytkem smetany. Dozdobíme čerstvými jahodami a třešněmi a posypeme sekanými pistáciemi. Podáváme vychlazené.

 

Celou nabídku českých mouk Perner najdete zde

pernerka