Dhal z červené čočky

dhal (Kopírovat)

 

Počet porcí: 6, příprava: 50 minut

1 větší cibule,

2 větší mrkve,

4 menší brambory,

3 stroužky česneku,

1/4 šálku (60 ml) olivového oleje BIOLINIE,

1 PL kari koření,

400 g fazole červené sterilované BIOLINIE,

400g rajčata loupaná sterilovaná BIOLINIE,

1 šálek (200 g) červené čočky BIOHARMONIE,

2 lžíce vinného octa,

hrst nasekané petrželky,

jogurt řeckého typu na ozdobení

 

Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Pomocí drátěnky očistěte brambory a mrkev a nakrájejte je na kostky o velikosti 1 cm. Připravenou zeleninu vložte na pánev s rozehřátým olejem a za občasného míchání restujte 10 minut.  Mezitím sceďte a propláchněte fazole, sceďte a nakrájejte rajčata, oloupejte a protlačte česnek. Fazole, rajčata, česnek, červenou čočku a kari přidejte do směsi, dobře promíchejte a zalijte 750 ml vařící vody. Vařte cca 20 minut – nejprve pod pokličkou, ke konci ji odkryjte, aby se odpařila přebytečná voda. Do hotového pokrmu zamíchejte nasekanou petrželku. Podávejte v miskách zdobené jogurtem. Vhodnou přílohou je pita chléb.

Zdroj: www.probio.cz

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.