Datlovo-skořicová marmeláda (alternativa švestkových povidel)

Je doba zavařování a ne každý má možnost mít ovoce ze své zahrádky. Takže je tato marmoška dobrý tip.

Potřebujeme:

400 g sušených koupíte zde
600 ml vody (můžete i méně, pokud chcete marmeládu tvrdší)
pár kapek citronové šťávy
svitek skořice koupíte zde

Příprava:Datlovo-skořicová  marmeláda (alternativa švestkových povidel)

Datle vložíme do vody a necháme přes noc odpočívat. Druhý den, zhruba tak dvě hodinky, povaříme a  tyčovým mixérem rozmixujeme na hladkou kaši. Přidáme citronovou šťávu a skořici a ještě mírně provaříme. Vařením marmeládka zhoustne a ztmavne. Dáme do čistých skleniček a zavíčkujeme.

Uchováváme v chladnu.

U této marmelády máte výhodu, že si ji bez problémů můžete uvařit i zimním období.

Náš tip: do marmelády můžete přidat např. chia semínka, oříšky, kakaové boby a jiné dobroty.

 datl. jam