ČOKOLÁDOVÉ BROWNIES S CHILLI

ČOKOLÁDOVÉ BROWNIES

 

6 - 8 porcí
2 / 5 náročnost
40 min
 

INGREDIENCE:

  • 60 g ovesné celozrnné jemné mouky Pernerka
  • 120 g másla
  • 130 g kvalitní čokolády (min. 60 %)
  • 2 vejce
  • 100 g cukru
  • 30 g pekanových ořechů (nasekaných)
  • několik kapek vanilkového extraktu
  • špetka soli
  • ¼ lžičky mletého chilli

TIPY A TRIKY:

Místo pekanových ořechů můžete použít jakékoliv Vaše oblíbené ořechy (kešu, lískové, vlašské atd.). Na ozdobu můžeme použít například pistácie, které mají krásně zelenou barvu a dezert oživí.

POSTUP:

Pekáček o rozměru 25×20 cm si vyložíme pečícím papírem.
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů (horkovzdušná).
Ve vodní lázni si rozpustíme máslo s čokoládou a vanilkovým extraktem až nám vznikne krásně hladká směs.
V robotu si vyšleháme vejce s cukrem do světlé husté pěny. Když je pěna hotová, pomalu do ní přidáváme čokoládovou směs.
V misce si smícháme mouku, sůl a chilli a vše důkladně posejeme. Mouku přidáváme do těsta pomalu a zapracováváme ji zlehka metlou. Nakonec přidáme ořechy a promícháme.
Těsto nalijeme do pekáčku a pečeme 15-20 minut.
Brownies necháme vychladnout minimálně dvě hodiny a pak je nakrájíme.

Celou nabídku českých mouk Perner najdete zde

pernerka