ČOČKOVÝ DÁL

ČOČKOVÝ DÁL
Recept (4 porce): v hrnci rozpalte olej. Přidejte 1 velkou nakrájenou cibuli, a 3 stroužky na drobno nakrájeného česneku a smažte do měkka (cca 4 min.).
Do směsi přidejte dvě lžíce rajského protlaku,
1 lžičku kumínu (římského kmínu),
½ lžičky soli (nejlépe himalájské),
¼ lžičky mletého černého pepře, špetku kajenského pepře a smažte 2 minuty.
Přidejte bujón a 2 hrnky vody (nebo předem připravený zeleninový vývar),
1 velkou nakrájenou mrkev.
Duste, dokud nejsou ingredience měkké (cca 20 minut). Dosolte, je-li třeba.
Oddělte půl polévky a důkladně rozmixujte. Opět obě části smíchejte. Polévka by měla být krémové, ale měli by i být cítit kousky zeleniny a čočky. Přidejte citronovou šťávu a bylinky (nejlépe listy čerstvého koriandru), zakapejte olivovým olejem a posypte mletým čili dle chuti. Servírujte s čerstvým pečivem.
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.