CIZRNA NA ITALSKÝ ZPŮSOB

CIZRNA NA ITALSKÝ ZPŮSOB 

  •  250 gramů cizrny
  •  jedlá soda
  •  2 mrkve
  •  1/2 řapíkatého celeru
  •  10 cherry rajčátek
  •  sůl
  •  pálivá paprika nebo chilli
  •  čerstvá petrželka dle chuti

Cizrnu necháme namočenou 8 - 12 hodin (do vody přidáme jedlou sodu, asi půl lžičky na 0,5 l vody). Pak vodu slijeme a cizrnu propláchneme. Na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku. Pak přidáme na kostičky nakrájené mrkev a celer, na čtvrtky nakrájená rajčata, cizrnu a podlijeme vodou. Vaříme do měkka (zhruba 120 minut, v tlakovém hrnci 35 minut). Po uvaření osolíme a můžeme okořenit pálivou paprikou a posypat nakrájenou petrželí. Podáváme samostatně nebo s těstovinami.