CITRÓNOVÉ MERINGUE TARTALETKY

tartaletky_web

 

8 porcí
3 / 5 náročnost
150 min
 

INGREDIENCE:

NA TĚSTO:

NA DOKONČENÍ:

  • 16 lžic citrónového krému Lemon Curd

NA SNÍH:

POSTUP:

Do mísy si dáme mouku, cukr, máslo a sůl a zpracujeme na drobenku. Poté přidáme žloutky a vypracujeme hladké těsto. Práce s těstem musí být rychlá, aby nám pod rukama nezteplalo. Těsto zabalíme do potravinové fólie a dáme cca na hodinu do lednice.

Těsto vyndáme z lednice, vyválíme ho, vykrojíme a naplníme do formiček na tartaletky. Dno každé tartaletky propícháme vidličkou a dáme na 15 minut vychladit do lednice. Po uplynutí doby ho pečeme na 180 stupňů 15-18 minut.

Mezitím si v robotu ušleháme bílky, do kterých postupně přidáváme cukr. Hotový sníh musí být tuhý a lesklý. Nakonec přidáme kukuřičný škrob.

Těsto vyndáme z trouby, necháme chvilku vychladnout. Do každé tartaletky dáme 2 lžíce citrónového krému a pomocí zdobičky ozdobíme hotovým sněhem.

Pečeme na 90 stupňů cca 90 minut.

 

TIPY A TRIKY:

Tento luxusní dezert můžete péct nejen v malých tartaletkách, ale i v klasické formě na koláč s vyndávacím dnem.