Čirokovník se švestkami

cirokovnik-se-svestkami-maly

 

Září - to jsou švestky! Upečte si jedinečný čirokový koláč z čerstvých švestek!

  • 150 g čiroku loupaného Bioharmonie
  • 100 g máku modrého Bioharmonie
  • 2 lžíce oleje slunečnicového na pečení a smažení Biolinie
  • 100 g rozinek Bioharmonie
  • 1 ks pohankové mouky Bioharmonie
  • 5 lžic javorového sirupu Biolinie
  • 1 hrst mandlí Bioharmonie
  • 600 ml rýžového nápoje přírodního Isola Bio
  • špetka soli Biosal
  • polovina lžičky vanilky
  • špetka hřebíčku mletého Sonnentor
  • 1 lžička skořice mleté Sonnentor
  • máslo
  • 2 ks vejec
  • 200 g švestek

 

Čirok propláchněte pod proudem tekoucí vody a dejte do hrnce s mlékem a špetkou soli. Přiveďte k varu a na velmi mírném ohni vařte pod pokličkou 25 minut. Do teplé čirokové kaše vmíchejte mletý mák, olej, rozinky, vanilku a hřebíček. Nechte zchladnout.

Mezitím vymažte dortovou formu máslem a vysypte moukou (nebo vyložte papírem na pečení). Vychladlou kaši oslaďte sirupem a přidejte do ní žloutky. Z bílků ušlehejte pevný sníh a zlehka ho zapracujte do těsta. Troubu předehřejte na 180 °C.

Těsto nalijte do formy, ozdobte švestkami a loupanými mandlemi. Pečte cca 45 minut.

 

Zdroj: www.probio.cz