Celozrnné žitné housky

žitné housky (Kopírovat)

 

Počet porcí: 10 housek á 60 g Doba přípravy: kynutí 60, pečení 20 minut

Ingredience:

- 150 g celozrnné žitné mouky hrubě mleté BIOHARMONIE

 - 100 g žitné mouky výražkové BIOHARMONIE

 - 100 g pšeničné mouky hladké BIOHARMONIE

 - 150 g pšeničné mouky polohrubé BIOHARMONIE

 - 20 g droždí

 - 15 g soli

 - 3 lžíce slunečnicového oleje BIOLINIE

 - 350 ml vody

Postup: V míse, pečlivě promícháme mouky a sůl. Z vody, droždí a cukru připravíme kvásek. Kvásek přidáme k moukám. Vypracujeme těsto, které necháme kynout cca 1 hodinu. Z těsta vytvarujeme rohlíčky nebo upleteme pletýnky a pokládáme je na plech s pečícím papírem. Na plechu necháme housky ještě cca 20 minut kynout, po té je potřeme vodou a posypeme kmínem, mákem, slunečnicovými semínky nebo hrubozrnnou solí. Pečeme 20 minut při teplotě 230 o C.

Zdroj: http://www.probio.cz/recepty-na-peceni-bio-mouka-recepty.html