Carpatio z řepy na čekance

Carpatio z řepy na čekance

 

 Celkový čas: 30 minut +24hod. na macerování

 

Ingredience

Ingredience 2 porce:

1 červená řepa velikosti tenisáku

50ml olivového oleje

1PL medu nebo sladěnky

1PL vinného octa (bylinný)

2PL pomerančové šťávy

1ČL tamari omáčky

3cm čerstvého zázvoru

Sůl, pepř

10g balkánského sýru

4 kuličky malé mozzarelly

1ks čekanky

 

Postup přípravy receptu

Řepu očistíme a nakrájíme na velmi tenké plátky.

Ocet svaříme s medem, přidáme pomerančovou šťávu, olej, tamari omáčku, pepř a sůl. Promícháme a na závěr ochutíme šťávou ze zázvoru.

Řepu dáme do skleněné dózy (zavařovací sklenice) a zalijeme připravenou marinádou.

 Nádobu uzavřeme a necháme macerovat alespoň 24 hodin.

Servírujeme na listu čekanky, ozdobíme sýry. Můžeme doplnit opečenou bagetou.

Ing. Barbora Harvišová, odborný poradce a výživový specialista Serafin