BUBLANINA S VIŠNĚMI

bublanina3-e1530705238996

 

8 - 10 porcí
2 / 5 náročnost
50 min
 

INGREDIENCE:

KORPUS:

NÁPLŇ:

DROBENKA:

POSTUP:

V rendlíku si rozpustíme máslo a necháme ho vychladnout.
V robotu vyšleháme cukr s vejci do světlé pěny. V druhé míse si smícháme mouku, prášek do pečiva a himalájskou sůl.
Do světlé pěny zlehka zamícháme sypkou směs z druhé mísy. Nakonec po troškách přidáme máslo.
Koláčovou formu vymažeme troškou másla a vysypeme hrubou moukou.
Vypeckované višně dáme do mísy spolu s Grand Marnier, třtinovým cukrem a promícháme. Necháme cca 10 minut odležet. Višně necháme vykapat
Těsto nalijeme do koláčové formy a poklademe višněmi.
V míse si uděláme z másla, cukru a mandlové mouky drobenku, kterou poté koláč rovnoměrně posypeme.
Pečeme na 180 stupňů cca 25-30 minut.

TIPY A TRIKY:

Bublanina je skvělý dezert, do kterého se hodí nejen višně, ale i třešně, jahody, rybíz nebo rebarbora. Bublanina nemusí být pouze z jednoho druhu ovoce, můžete si ji upéct klidně s několika druhy.

Celou nabídku českých mouk Perner najdete zde

pernerka