Bramborové knedlíky plněné pohankou

Bramborové knedlíky plněné pohankou

 

  • Typ receptu:Bezlaktózové, Vegetariánské
  •  
  • Náročnost:Snadný
  •  
  • Čas přípravy:50 min.
  •  
  • Množství:4 porce

Ingredience

  • 150 g Špaldová celozrnná mouka
  • 200 g Pohanka loupaná
  • 500 g Brambor
  • 100 g Uzené tofu
  • 1 ks Vejce
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Česnek
  • 1 svazek Petržel
  • 1 ks Muškátový oříšek
  • 1 ks Estragon
  • 1 ks Sůl Biosal

Vychladlé uvařené brambory nastrouhejte a smíchejte s vejcem, osolte a přidejte tolik hrubé mouky, aby vzniklo tvárné těsto. Nechte odležet a přichystejte si náplň. Na cibulce usmažte na kostičky nakrájené uzené tofu.

Do pánve přidejte pohankovou lámanku, zalijte 250 ml horké vody, dochuťte kořením, přiveďte k varu a odstavte. Vychladlou směsí plňte knedlíky, které pak vařte v osolené vroucí vodě několik minut, dokud neplavou na hladině.


Tip: Bramborové knedlíky podávejte s kysaným zelím. Milovníci masa si mohou místo tofu dopřát špek.