BORŠČ

borcs_2

 

Tradiční ruský pokrm - Boršč, je jednoduchý, dá se uvařit zdravě, téměř podle originálního receptu. V Rusku jsem tedy zatím nebyl, takže nevím co je přesně originální ruský Boršč, početl jsem si pouze na internetu. Rusové do toho asi přidávají většinou hovězí a ještě brambor, já jsem to však ukuchtil jenom takto ve veganské verzi jako polévku a chuťově v pohodě Cool

Jestli mě to láká do Ruska? Popravdě ani ne, radši pojedu zase někam do tepla Laughing Akorát bych tam z té zimy chytil depresi a začal taky pít tu jejich ruskou šťávu, děkuji, nechci Cool Ale Boršč si dám na pána, no stress.

 

 

Ingredience na 2-3 porce:
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1/4 hlávky zelí
  • 1 červená řepa
  • 1 červená paprika
  • chilli paprička
  • bobkový list, nové koření, pepř a sůl
  • celerová nať, libeček
  • ocet / tamarindová nebo citrónová šťáva
  • olivový olej
Postup

Na olivovém oleji osmažíme cibulku, přidáme další nakrájenou zeleninu - mrkev, řepu, zelí a chvíli restujeme.

Poté přidáme nakrájenou papriku a chilli papričku. Pokračujeme hned přidáním koření, bylinek a podlijeme vodou. Chvíli povaříme, dochutíme solí, pepřem a octem či tamarindovou šťávou, abychom docílili lehce nakyslé chuti. 

Ps. nepřežeňte to s chilli a pepřem jako já, kapesníky došli

Zdroj: http://www.dvabezci.cz/cs/recepty/borsc.html

 

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.