Recepty

Zdravíme všechny kuchaře a kuchařinky.

Máte originální, tradiční recept, který se ve vaší rodině předává po generace?

Podělte se o něj s námi, našimi fanoušky i zákazníky.

Za každý zveřejněný recept získáte nejen slávu, ale hlavně 300,- Kč slevu pro váš nákup na e-shopu www.puritas.cz

Váš recept bude trvale zveřejněn na našem blogu v rámci e-shopu Puritas a také na našem facebooku https://www.facebook.com/puritas

O ty nejlepší se podělíme i s ostatními zákazníky a fanoušky v našem pravidelném newsletteru.

U každého receptu budete uvedeni jako autor.

Podmínky zveřejnění

  1. Název
  2. Popis receptu
  3. Doba přípravy
  4. Počet porcí
  5. Ingredience
  6. Postup přípravy
  7. Kvalitní foto na šířku, může jich být i více.

  Napište nám na e-mail: info@puritas.cz

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Kváskový chléb s podmáslím (Kváskový Janík)

  Suroviny: 110g žitný rozkvas 100g celozrnná pšeničná mouka 200g hladká pšeničná mouka 520g chlebová pšeničná mouka 100g podmáslí 520g voda 18g sůl kmín, chlebové koření   Postup: Připravíme si žitný rozkvas: Lžíci žitného  kvásku rozmícháme v 60g vody a přidáme 60g žit...

Bramboráčky se žlutým hrachem

  Ingredience500 g brambor 100 g žlutého hrachu 60 g slunečnicových semínek2 biovejce 2 lžíce shoyu 2 lžíce lahůdkového droždí4 lžičky majoránky4 stroužky česneku 1 lžička soli slunečnicový olej na smažení   Jak na to? Hrách uvařte podle návodu, vodu slijte, hrách nechte ...

Tofu míchaná vajíčka

  V teplé podobě jako vegan míchaná vajíčka, za studena jako pomazánky - oboje je výborné! ngredience2 ks cibule olej na smažení500 g bílého tofu 2 lžíce kurkumy 2 lžíce lahůdkového droždí 200 ml ovesného mlékasůl a pepř   Jak na to? Cibulku nakrájejte nadrobno a nechte na...

Kapustové závitky s kuskusem

  V tomto receptu vám ukážeme kuskus, jak ho neznáte. K hotovému kuskusu jsme přidali naši oblíbenou cizrnovou směs na falafel, čímž jsme získali úžasně tvárnou směs. Tu jsme ochutili jako karbanátky a alternativa klasiky byla na světě. Doporučujeme!   Ingredience8 ks kapustových list...

Dýňový dort s tvarohem

Neobvyklé, ale skvělé. Oblíbená dýně hokaido tentokrát v dortu. Vláčný, lehký korpus proložený luxusním tvarohem. Chutnat vám bude jako dezert, ale třeba i k nedělní snídani. Ingredience200 g dýňového pyré 150 g polohrubé mouky 150 g třtinového cukru 150 ml rostlinného nápoje 100 g špaldových...

DORT KRÁLOVNY VIKTORIE

Dort královny Viktorie z BIO Pernerky špaldové hladké podle receptu skvělého šéfcukráře @Josef Maršálek, který vedl i tým cukrářů obchodního domu Harrods v Londýně, je koncentrované blaho s božskou chutí. INGREDIENCE: 6 ks vejce 200 g cukr krupice 250 g BIO Pernerka Špaldová mouka hlad...

VELIKONOČNÍ BERÁNEK Z RÝŽOVÉ MOUKY

Vyzkoušejte velikonočního beránka trochu jinak a to z naší Pernerka rýžové mouky! A ještě malý tip. Těsto na beránka můžete použít i třeba na bábovku nebo muffiny. Dobrou chuť!   1 beránek 2 / 5 náročnost 180 min   INGREDIENCE: 250 g rýžové hladké mouky Perner...

VELIKONOČNÍ MINI BOCHÁNKY

Velikonoce jsou tak trochu i svátky jídla. :) A proto pro vás máme další super recept. Vyzkoušejte velikonoční bochánky z naší Pernerka špaldové mouky, ty si oblíbí malí i velcí členové rodiny. Dobrou chuť!   15 ks 3 / 5 náročnost 95 min   INGREDIENCE: ...

VELIKONOČNÍ MAZANEC

Bez mazance jakoby to snad ani nebyly Velikonoce. Ten nejlepší velikonoční mazanec upečete ze špaldové hladké (jemné) mouky Pernerka a podle našeho receptu.   1 bochník 2 / 5 náročnost 3 min   INGREDIENCE: 450 g špaldové hladké (jemné) mouky Pernerka, 100 g kr...

KYNUTÉ ŠPALDOVÉ KOLÁČE S TVAROHEM A TŘEŠNĚMI

20 porcí 2 / 5 náročnost 120 min   INGREDIENCE: NA TĚSTO: 550 g špaldové hladké mouky Pernerka 140 g másla 100 g krupicového cukru 375 ml vlažného mléka 1 vejce 1 žloutek sáček sušeného droždí citrónová kůra z 1 citrónu NA NÁPLŇ: 50 g másla 10...