Suroviny: 110g žitný rozkvas 100g celozrnná pšeničná mouka 200g hladká pšeničná mouka 520g chlebová pšeničná mouka 100g podmáslí 520g voda 18g sůl kmín, chlebové koření Postup: Připravíme si žitný rozkvas: Lžíci žitného kvásku rozmícháme v 60g vody a přidáme 60g žit...
Recepty
Zdravíme všechny kuchaře a kuchařinky.
Máte originální, tradiční recept, který se ve vaší rodině předává po generace?
Podělte se o něj s námi, našimi fanoušky i zákazníky.
Za každý zveřejněný recept získáte nejen slávu, ale hlavně 300,- Kč slevu pro váš nákup na e-shopu www.puritas.cz
Váš recept bude trvale zveřejněn na našem blogu v rámci e-shopu Puritas a také na našem facebooku https://www.facebook.com/puritas
O ty nejlepší se podělíme i s ostatními zákazníky a fanoušky v našem pravidelném newsletteru.
U každého receptu budete uvedeni jako autor.
Podmínky zveřejnění
- Název
- Popis receptu
- Doba přípravy
- Počet porcí
- Ingredience
- Postup přípravy
- Kvalitní foto na šířku, může jich být i více.
Napište nám na e-mail: info@puritas.cz
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ingredience500 g brambor 100 g žlutého hrachu 60 g slunečnicových semínek2 biovejce 2 lžíce shoyu 2 lžíce lahůdkového droždí4 lžičky majoránky4 stroužky česneku 1 lžička soli slunečnicový olej na smažení Jak na to? Hrách uvařte podle návodu, vodu slijte, hrách nechte ...
V teplé podobě jako vegan míchaná vajíčka, za studena jako pomazánky - oboje je výborné! ngredience2 ks cibule olej na smažení500 g bílého tofu 2 lžíce kurkumy 2 lžíce lahůdkového droždí 200 ml ovesného mlékasůl a pepř Jak na to? Cibulku nakrájejte nadrobno a nechte na...
V tomto receptu vám ukážeme kuskus, jak ho neznáte. K hotovému kuskusu jsme přidali naši oblíbenou cizrnovou směs na falafel, čímž jsme získali úžasně tvárnou směs. Tu jsme ochutili jako karbanátky a alternativa klasiky byla na světě. Doporučujeme! Ingredience8 ks kapustových list...
Neobvyklé, ale skvělé. Oblíbená dýně hokaido tentokrát v dortu. Vláčný, lehký korpus proložený luxusním tvarohem. Chutnat vám bude jako dezert, ale třeba i k nedělní snídani. Ingredience200 g dýňového pyré 150 g polohrubé mouky 150 g třtinového cukru 150 ml rostlinného nápoje 100 g špaldových...
Dort královny Viktorie z BIO Pernerky špaldové hladké podle receptu skvělého šéfcukráře @Josef Maršálek, který vedl i tým cukrářů obchodního domu Harrods v Londýně, je koncentrované blaho s božskou chutí. INGREDIENCE: 6 ks vejce 200 g cukr krupice 250 g BIO Pernerka Špaldová mouka hlad...
Vyzkoušejte velikonočního beránka trochu jinak a to z naší Pernerka rýžové mouky! A ještě malý tip. Těsto na beránka můžete použít i třeba na bábovku nebo muffiny. Dobrou chuť! 1 beránek 2 / 5 náročnost 180 min INGREDIENCE: 250 g rýžové hladké mouky Perner...
Velikonoce jsou tak trochu i svátky jídla. :) A proto pro vás máme další super recept. Vyzkoušejte velikonoční bochánky z naší Pernerka špaldové mouky, ty si oblíbí malí i velcí členové rodiny. Dobrou chuť! 15 ks 3 / 5 náročnost 95 min INGREDIENCE: ...
Bez mazance jakoby to snad ani nebyly Velikonoce. Ten nejlepší velikonoční mazanec upečete ze špaldové hladké (jemné) mouky Pernerka a podle našeho receptu. 1 bochník 2 / 5 náročnost 3 min INGREDIENCE: 450 g špaldové hladké (jemné) mouky Pernerka, 100 g kr...
20 porcí 2 / 5 náročnost 120 min INGREDIENCE: NA TĚSTO: 550 g špaldové hladké mouky Pernerka 140 g másla 100 g krupicového cukru 375 ml vlažného mléka 1 vejce 1 žloutek sáček sušeného droždí citrónová kůra z 1 citrónu NA NÁPLŇ: 50 g másla 10...