Pernerka Žitná mouka celozrnná jemná 1000g

Kód: 88856
Akce Novinka Tip
Značka: Perner
22 Kč –10 %
Zitna Celozrnna Jemna
22 Kč –10 % 19,90 Kč / ks 17,30 Kč bez DPH 1,99 Kč / 100 g
Skladem
Můžeme doručit do:
19.11.2018

Celozrnná jemná žitná mouka je vhodná na pečení chleba, přípravu kvásku nebo do perníkových těst.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Celozrnná jemná žitná mouka je vhodná na pečení chleba, přípravu kvásku nebo do perníkových těst.

Žito je rozšířené zejména ve východní, střední a severní Evropě, kam se dostalo spolu s příchodem Slovanů po konci doby bronzové. Na jeho pěstování jsou nejvhodnější oblasti s vyšší nadmořskou výškou a proto se mu daří především v podhorských oblastech.

Žitná celozrnná jemná mouka je vhodná na přípravu domácích chlebů a kvásku, na pečení slaných i sladkých pokrmů a sladkého pečiva. Oblíbené jsou žitné rohlíčky, žitné palačinky, medovník a další recepty. Žitnou mouku lze použít samotnou nebo v kombinaci se špaldovou či pšeničnou moukou. Pro správné nakynutí těsta je důležité na každé 4 díly žitné mouky přidat jeden díl světlé špaldové nebo pšeničné mouky. 
Celozrnné jemné mouky meleme unikátní mlecí technologií, která jako jediná na tuzemském trhu umí celozrnné mouky umlít na granulaci hladké mouky, přičemž výrazně méně poškozuje škrobové zrno. Díky tomu získává Pernerka vynikající pečící vlastnosti a obsahuje všechny cenné složky z celého obilného zrna.

Složení

celozrnná žitná mouka 100 %

Alergeny

obiloviny obsahující lepek

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota 1449 kJ/342 kcal
Tuky 1.3 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0.13 g
Sacharidy 72.1 g
z toho cukry 1.8 g
Bílkoviny 6.1 g
Sůl 0 g
Vláknina g

 

Mouky z českého ráje jsou výsledkem několika generací zkušeností, kvalitních surovin, špičkové technologie a lásky k řemeslu.

Mlýn ve Svijanech byl založen roku 1420 a ve své historii patřil do majetku významných šlechtických rodů.

Dnes na celý chod mlýna dohlíží již třetí generace mlynářů z rodiny Pernerů, kterým se podařilo za tu dobu vybudovat nejmodernější mlýn v české republice.

Mlýn Perner také disponuje unikátní technologií na mletí jemných mouk.

Tento proces mletí výrazně méně poškozuje škrobové zrno a mouka Pernerka má tak lepší pečící vlastnosti a také nutriční hodnoty.

Pernerka je mleta z obilí od lokální producentů a kvalita obilovin, pseudo-obilovin a mouky samotné je důkladně kontrolována ve vlastní, moderně vybavené laboratoři.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: