Pernerka Špaldová mouka jemná 1000g

Kód: 88853
Akce Novinka Tip
Značka: Perner
34 Kč –12 %
Spaldova Hladka
34 Kč –12 % 29,90 Kč / ks 26 Kč bez DPH 2,99 Kč / 100 g
Skladem
Můžeme doručit do:
15.11.2018

Špaldová mouka je vhodnou alternativou k mouce pšeničné. Pokrmům dává jemnou oříškovou chuť a vůni. Lze ji s pšeničnou moukou míchat, nebo ji zcela nahradit.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Špaldová mouka je vhodnou alternativou k mouce pšeničné. Pokrmům dává jemnou oříškovou chuť a vůni. Lze ji s pšeničnou moukou míchat, nebo ji zcela nahradit.

Špalda se jako kulturní plodina pěstuje již tisíce let, ovšem kvůli masovému rozšíření šlechtěné pšenice z českého jídelníčku téměř vymizela. Nyní zažívá návrat na gastronomickou scénu.

Špaldová mouka je vhodná na přípravu slaných i sladkých pokrmů a pečiva. Oblíbené jsou špaldové housky, croissanty, koláče, vafle, koblihy, palačinky, lívance, dorty, muffiny, cukroví a další jídla, kterým dává typickou jemnou oříškovou chuť a vůni. Špaldovou mouku lze používat stejným způsobem jako běžnou hladkou pšeničnou mouku, se kterou se dá v jakémkoliv poměru kombinovat nebo ji zcela nahradit. 
Špaldovou hladkou mouku meleme unikátní mlecí technologií, která výrazně méně poškozuje škrobové zrno. Díky tomu získává Pernerka vynikající pečící vlastnosti

Skladování: skladujte v temnu a suchu.

Složení

Špaldová mouka 100 %

Alergeny

obiloviny obsahující lepek

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota 1511 kJ/356 kcal
Tuky 1.2 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0.1 g
Sacharidy 73 g
z toho cukry 0.7 g
Bílkoviny 12 g
Sůl 0 g
Vláknina g

 

Mouky z českého ráje jsou výsledkem několika generací zkušeností, kvalitních surovin, špičkové technologie a lásky k řemeslu.

Mlýn ve Svijanech byl založen roku 1420 a ve své historii patřil do majetku významných šlechtických rodů.

Dnes na celý chod mlýna dohlíží již třetí generace mlynářů z rodiny Pernerů, kterým se podařilo za tu dobu vybudovat nejmodernější mlýn v české republice.

Mlýn Perner také disponuje unikátní technologií na mletí jemných mouk.

Tento proces mletí výrazně méně poškozuje škrobové zrno a mouka Pernerka má tak lepší pečící vlastnosti a také nutriční hodnoty.

Pernerka je mleta z obilí od lokální producentů a kvalita obilovin, pseudo-obilovin a mouky samotné je důkladně kontrolována ve vlastní, moderně vybavené laboratoři.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: