Luštěniny

Nejprodávanější

beluga
110 Kč –18 %
Původně: 110 Kč  (–18 %)
90 Kč
(78,26 Kč bez DPH)
Detail
velkozrnná
85 Kč –31 %
Původně: 85 Kč  (–31 %)
59 Kč
(51,30 Kč bez DPH)
Detail
mungo
110 Kč –23 %
Původně: 110 Kč  (–23 %)
85 Kč
(73,91 Kč bez DPH)
Detail
cizrna
88 Kč –11 %
Původně: 88 Kč  (–11 %)
78 Kč
(67,83 Kč bez DPH)
Detail
črvená loupaná
85 Kč –12 %
Původně: 85 Kč  (–12 %)
75 Kč
(65,22 Kč bez DPH)
Detail
černé oko
95 Kč –6 %
Původně: 95 Kč  (–6 %)
89 Kč
(77,39 Kč bez DPH)
Detail
ČOČKA VELKOZRNNÁ 500g Arax
 
25 Kč
(21,74 Kč bez DPH)
Detail
adzuky
112 Kč –6 %
Původně: 112 Kč  (–6 %)
105 Kč
(91,30 Kč bez DPH)
Detail
cizrna
285 Kč –90 %
Původně: 285 Kč  (–90 %)
28 Kč
(24,35 Kč bez DPH)
Detail
fazole černá
95 Kč –8 %
Původně: 95 Kč  (–8 %)
87 Kč
(75,65 Kč bez DPH)
Detail
31 položek celkem
cizrna
285 Kč –90 %
24,35 Kč bez DPH
28 Kč
ČOČKA VELKOZRNNÁ 500g Arax
21,74 Kč bez DPH
25 Kč
velkozrnná
85 Kč –31 %
51,30 Kč bez DPH
59 Kč
adzuky
112 Kč –6 %
91,30 Kč bez DPH
105 Kč
fazole adzuki 500g 000669
53,91 Kč bez DPH
62 Kč
bílá malá
56,52 Kč bez DPH
65 Kč
fazole bila velka 400g 000961
45 Kč –24 %
29,57 Kč bez DPH
34 Kč
Nahoru
Další produkty

Krásný vzdušný den vám přejeme v naší kategorii „Luštěniny”! Omluvte náš smysl pro humor, ale spousta lidiček luštěniny spojuje právě s nepříjemným nadýmáním. Kvůli toho se jich, i přes lahodnou chuť pokrmů z luštěnin, vzdávají. Případně si jídlo z luštěnin nechávají na víkendy. Pokud patříte mezi ně, o hodně se připravujete. Nabízíme totiž tak široký výběr fazolí, hrachu, čočky, cizrny a dalších luštěnin, že jen víkendy vám na jejich přípravu stačit nebudou. Proto jsme se rozhodli vám zjistit, jak z luštěniny připravit naprosto nevzdušné jídlo.

Luštěniny jsou na trávení i přípravu náročnější, o tom žádná. Jejich vhodnější přípravou však můžeme nadýmající účinky alespoň eliminovat. Také platí, že čím častěji budete luštěniny do jídelníčku zařazovat, tím méně závažnější nadýmání bude, až nakonec zcela zmizí. Vaše trávící ústrojí si na luštěniny jednoduše zvykne. Pravidlo číslo jedna zní pořádně namáčet. Luštěniny se nebojte nechat ve vodě přes noc. Pravidlo číslo dvě, vždy vylijte vodu, ve které se luštěniny namáčely. Propláchněte je a nalijte čerstvou. Pravidlo číslo tři, použijte „papiňák”. Pravidlo číslo čtyři, nesolte. Použít ale můžete koření, které omezí nadýmání - k němu patří fenykl, kmín, majoránka, estragon. Do vařících se luštěnin můžete přihodit i mořskou řasu, která zlepší jejich stravitelnost.