Koriandr celý neloupaný 50g

 
 

Složení: koriandr (Coriandrum sativum)

Země původu: Indie

 

 

Můžeme doručit do: 20.9.2017
Dostupnost Skladem
Cena 26,23 Kč / ks bez DPH
30,17 Kč / ks    
Kód produktu DNM-1483
Výrobce DNM
Kategorie Jednodruhové koření
 
 

KORIANDR snižuje pálivost a ostrost pikantních jídel. Představuje základ mnoha směsí a lze jím také dochutit zeleninové pokrmy i pečené koláče s podzimním ovocem, stejně jako sladkokyselé nálevy.

Složení: koriandr (Coriandrum sativum)

 Chuť a použití:  Zralé plody mají sladké, peprně vonné, kořeněné aroma. Chuť je mírná, sladká, lehce pálivá, s dobře znatelným náznakem pomerančové kůry. V kuchyni se užívá celý nebo mletý do sladkých i slaných pokrmů. Přidává se do směsí koření, k nakládání zeleniny a hub, při pečení nebo uzení masa, do omáček, zeleninových pokrmů ale také likérů, a čokolády. Semena koriandru se přidávají do sladkého pečiva, do chleba, koření se jimi pokrmy z brambor a luštěnin. Vhodné jsou také k drůbeži a rybám, zjemní jejich chuť.                               

Koření a silice se přidávají do přípravků tlumících migrénu a zažívací potíže. Podporuje tvorbu žaludečních šťáv a působí příznivě na trávení. Koriandrový čaj pomáhá při bolestech břicha, pocitu plnosti a nadýmání. Obkladyz koriandru jsoudobré při revmatických bolestech kloubů.

 Skladujte: na suchém a chladném místě. Po otevření uchovávejte na suchém a chladném místě. 

 Země původu: Indie

 

 Fazolový hummus s koriandrem  

 - klasický arabský pokrm, který voní po česneku.

  Budeme potřebovat: 400g bílých fazolí, 1 citron, 1/2 lžičkymletého římského kmínu, 1 stroužek česneku, 2 lžíceolivového oleje, sůl podle chuti, trocha mletého pepře, 1 svazek čerstvého koriandru,  6 plátků toastového chléba

Fazole den předem namočíme a necháme nabobtnat. Potom je uvaříme doměkka, vodu slijeme a fazole přendáme do mixéru. Z jedné poloviny očištěného citronu nastrouháme kůru a z druhé  vymačkáme šťávu, kterou přidáme k fazolím. Česnek nasekáme a společně s římským kmínem, pepřem, solí a olivovým olejem vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Hummus dochutíme solí a pepřem, na závěr přimícháme nahrubo nasekaný čerstvý koriandr.vHotový hummus podáváme s toastovými chipsy. Ty vyrobíme na pracovní desce, kde jednotlivé plátky rozválíme na tenounké placičky, odstraníme kůrky a překrojíme na trojúhelníčky. Potřeme olejem a opečeme dozlatova.

Hmotnost 0.05 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.