Chilli mleté 50g

 
 

Složení: mleté chilli papričky (Capsicum frutescens) 

BEZ GLUTAMANU, LEPKU, SOLI, BARVIV A KONZERVANTŮ

Země původu: Indie

Můžeme doručit do: 21.9.2017
Dostupnost Skladem
Cena 28,85 Kč / ks bez DPH
33,18 Kč / ks    
Kód produktu DNM-1420
Výrobce DNM
Kategorie Jednodruhové koření
 
 

Pro svoji velmi palčivou chuť a výrazné aroma se užívá do řady pokrmů hlavně v indické, čínské a jihoamerické kuchyni. Chilli používáme velmi opatrně do gulášů, zelných pokrmů, mexických, indických a čínských jídel, dušených směsí zeleniny, rýžových pokrmů. V pokrmech kombinujeme chilli zpravidla se sladkou paprikou.

Složení: mleté chilli papričky (Capsicum frutescens) 

BEZ GLUTAMANU, LEPKU, SOLI, BARVIV A KONZERVANTŮ

Použití: Chilli papričky pochází z exotických druhů paprik, které se vyskytují v tropických a subtropických oblastech Indie, Číny, Japonska a Africe. Chilli pro Evropu objevil Kolumbus a pojmenoval ho „pimenta“(pepř). Používají se jak čerstvé, tak sušené. Přesto, že ve světě se používají i druhy nepálivé, u nás se zažilo označení chilli pro pálivé až extrémně ostré papričky. Použití chilli je takřka neomezné. Široká škála odrůd nabízí chutě od jemných, nasládlých s ovocnými tóny, po extrémněpálivé až otupující, silné vůně a chuti, hodící se k přípravě všech druhů mas, ke grilování, do marinád a kořenících směsí.

Obsahuje vitamín C a karoten B. Pomáhá na zažívání a je považováo za afrodisiakum. Povzbuzuj krevní oběh, snižuje hladinu cholesterolu. Ostrá pálivost podporuje sekreci a pomáhá očišťovat sliznici nosu. 

 

 Skladujte: na suchém a chladném místě. Po otevření doporučujeme uchovávat ve vzduchotěsné nádobě.

 

Země původu: Indie

 

Jedním z nejznámějších jídel, kde je mleté chilli neopominutelnou součástí, je Chilli con carne.

 Budeme potřebovat: 500 g mletého hovězího masa, 2 cibule, 1 kozerva loupanýc rajčat, 1 rajský protlak, 2 konzervy červených fazolí, 2 stroužky česneku, 2 čtverečky hořké čokolády, 1 lžička chilli, 1 lžíce oregana, olej, pepř, sůl.

 

 Cibuli nahrubo nakrájíme a opečeme na oleji dozlatova. Přidáme mleté maso, sůl a pepř a za stálého míchání a oddělování hrudek necháme maso zhnědnout. Přidáme rajský protlak, rajčata i s nálevem, čokoládu a česnek. Vaříme 15-20 minut, poté přidáme scezené fazole, oregáno, chilli a dochutíme.

Podáváme s rýží, tortillou, tousty nebo polentou. 

 

Hmotnost 0.05 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.